Skolebiblioteket for Knut Hamsun vgs

Hamarøy bibliotek er folkebibliotek for Hamarøy kommune og skolebibliotek for Knut Hamsun videregående skole. Her finner du informasjon om skolebiblioteket. Mer informasjon og tilbudet i koronatiden om biblioteket finner du på bibliotekets sider til Hamarøy kommune.

Husk å følge korona-regler på biblioteket med å sprite hender og holde avstand. Grupper som er større enn 4 elever må avtale med biblioteket på forhånd.

Bøker kan leveres i innleveringskassen utenfor biblioteket, men også i skranken ved åpningstider.

Meråpent bibliotek - åpnet igjen!

Du kan få nøkkelkort til "meråpent bibliotek" ved å signere avtale med biblioteket. Da får du også PIN-kode til nøkkelkortet. Du kan lese mer om dette tilbudet på Hamarøy bibliotek.

Nyheter

BookBites er den nye appen for å lese bøker på nettbrett eller smarttelefon. Med lånernummer og en PIN-kode kan alle lånere logge seg inn. Begge får du fra biblioteket. Snart kommer det innlogging med FEIDE. Ingen purringer, ingen krav på erstatning!

Leseaksjonen REIN TEKST 2020/21 er i gang til høsten igjen. Biblioteket har bøkene til utlån, i tillegg til at du kan lese utdrag av dem på nettet. En del av bøkene finnes også i appen Bookbites.

Bli med på høstens leseaksjon for Knut Hamsun vgs -elever: Høstlesebingo 2020 (PDF, 189 kB)! Du har gode sjanser til en premier - du leser 5 bøker og krysser av på lesebingo- (PDF, 104 kB)arket i løpet av høsten. Det leveres innen 31.10.2020 til biblioteket. Lesetiden er altså lang, og premien er gavekort til kantina!

Lånetid

Lånetid på ordinære lærebøker er et år. Ellers lånetid for bøker er 4 uker, for filmer 2 uker og tidsskrift for ei uke.

Du finner felles utlånsreglement (PDF, 43 kB) for bibliotekene ved videregående skoler i Nordland. Husk å si fra til biblioteket dersom du har fått nytt nummer eller ny e-postadresse slik at du får meldinger fra biblioteket til rett adresse!

"Meg og mitt"- smart å sjekke på lånekontoen

Du som elev eller ansatt på skolen kan logge deg på Meg og mitt med feide for å se hva du har lånt, forlenge lånetiden eller reservere det du ønsker å låne. De som ikke er elever eller ansatte på skolen trenger lånernummer og PIN-kode. Husk å velge mobilversjon dersom du er på mobil eller nettbrett.

Gratis læremiddelordning

Skolebiblioteket har ansvar for læremiddelordningen på skolen. Det vil si at alt som har med lærebøker å gjøre, som bestilling, registrering, utlån, tilbakelevering og oppfølging skjer via biblioteket.

Erstatning

Låneren er økonomisk ansvarlig for lån av trykte bøker og annet materiale. Biblioteket sender deg purringer og eventuelt regning. Tap av materialet kan erstattes med gjenkjøp. Purringene sendes til den epostadressen eller mobilnummeret som er registrert hos biblioteket.

Velkommen til Utsikten og Innsikten! Buorisboahtem Várdasij ja Vuojnnoj!

Biblioteket har et trivelig møteplass Utsikten/Várdas for gruppearbeid og avslapping og tilbyr også studieplasser for stille arbeid på Innsikten/Vuojnno i første etasje. Du kan også spille - og låne - XBox-dataspill på biblioteket.

Biblioteket har trådløst nettverk i begge etasjer.  Kopimaskin og pc med skriver tilgjengelig.

Päivi Alanen
Bibliotekleder