Eksamen - Elever

Det er ulike regler for hvor mange eksamener du skal/ kan komme opp i, avhengig av hvilket studieprogram/studieretning og nivå.

Studieforberedende program
Vg1: Ca 20 % av elevene skal trekkes ut til eksamen i ett fag, skriftlig, muntlig eller muntlig – praktisk. I enkelte læreplaner åpnes det for at elevene kan trekkes ut i både skriftlig og muntlig.

Vg2: Alle elever skal trekkes ut til én eksamen, enten muntlig, skriftlig eller praktisk – muntlig. I enkelte læreplaner åpnes det for at elevene kan trekkes ut i både skriftlig og muntlig.

Vg3: Alle elever skal opp til obligatorisk skriftlig eksamen i norsk hovedmål eller samisk som førstespråk.

I tillegg skal alle elevene opp i 3 eksamener etter følgende regler:

• Studiespesialiserende utdanningsprogram:
    2 skriftlig og ett muntlig eller muntlig – praktisk fag.
  • Utdanningsprogram for idrettsfag:
    Elevene skal trekkes ut til eksamen i tre fag, skriftlig, muntlig eller muntlig – praktisk. Minst ett trekkfag skal være innen programområde for idrettsfag.

Yrkesfaglige program
20 % av elevene på Vg1 og Vg2 trekkes ut til eksamen i ett fag. Andelen på 20% skal ses over en to – års periode.

Alle elever på Vg2 skal opp til en obligatorisk tverrfaglig eksamen i programfag.