Skoleår i utlandet

Vil du lære en ny kultur? Kanskje et nytt språk? Og samtidig ha muligheten til å gå på videregående skole? Dette kan skolen din være behjelpelig med å legge til rette for.

Knut Hamsun videregående skole legger godt til rette for at elever som ønsker å ta et skoleår i utlandet får mulighet til dette.

Det finnes mange muligheter hvis du kunne tenkt deg utveksling ett år på videregående skole. Utveksling er primært for de på Vg2 og som er i alderen 15- 19 år. Du har rett på studiestøtte fra Lånekassen dersom du er elev på Vg2 og skal studere på et studiested som er godkjent gjennom skolen din eller en godkjent utvekslingsorganisasjon. Du kan lese kriteriene for dette på Lånekassens hjemmesider.

Det finnes et stort utvalg av utvekslingsorganisasjoner som kan hjelpe elevene til å bli utvekslingsstudent.

Knut Hamsun VGS kan tilby:

• Rådgivning og veiledning før du reiser
  • Veiledning når du kommer tilbake med rådgivning for å få godkjent fag etter skoleåret i utlandet

Det er svært viktig med formell dokumentasjon på at du har gjennomført et fullverdig skoleår i utlandet og bestått dette på en måte som innebærer at du kan fortsette på skoleløpet ditt når du returnerer til Norge.

Du må dokumentere fullført og bestått i de fagene som er krav for å kunne fullføre norsk videregående skole.

Husk å få klarhet i dette før du reiser på utveksling, slik at du ikke får problemer med studieløpet ditt.