Knut Hamsun Videregående skole

Knut Hamsun Vgs.jpg - Klikk for stort bilde

Knut Hamsun vidregående skole er en skole med studiested på Oppeid i Hamarøy og et studiested i Leinesfjord i Steigen.

Skoleåret 2017/2018 har vi ca 150 elever fordelt på studier innenfor studiespesialisering og yrkesfag. I tillegg har vi deltidselever og elever via Nettskolen i Nordland.
Som eneste skole i landet tilbyr vi Friluftslivsfag, et studie som gir generell studiekompetanse kombinert med turer og aktiviteter i naturskjønne omgivelser.

På Knut Hamsun Vgs tilbyr vi også 3- årig lulesamisk språkopplæring. Et unikt tilbud hvor eleven får mulighet til å velge samisk som første eller andre språk.

Skolens rektor er Elin Eidsvik.

Hvis du har avsluttet grunnskolen og er mellom 16- 21 år, har du lovfestet rett til tre års videregående opplæring. Du må ta ut denne retten innen fire år etter at du er ferdig med grunnskolen. Hvis du ikke gjør det sammenhengende, og vil ha et alternativ, kan du kontakte oppfølgingstjenesten (OT).