Friluftslivsfag

Friluftslivsfag - Klikk for stort bilde

Ønsker du å ta generell studiekompetanse kombinert med turer og aktiviteter i naturskjønne omgivelser? Da kan dette være studiet for deg.

Friluftlivsfag er et 3- årig studie som gir generell studiekompetanse etter endt studieløp.
Gjennom tre år med fag hvor vi kombinerer teori og praksis får du mulighet til å ta del av et helt nytt studietilbud. I et sosialt og aktivt skoleløp tilbyr Knut Hamsun Vgs en rekke fagemner kombinert med friluftslivsaktiviteter i flott natur.

Vi tilbyr følgende fagemner:

• Friluftslivslære
  • Folkehelse og friluftsliv
  • Turledelse og veiledning
  • Jakt, fiske og høsting (valgfritt programfag)
  • Klatring, kajakk og ski(nordisk) (valgfritt programfag)

Vi tilbyr skoleplass til 16- 20 elever hvert klassetrinn. Studiet er primært for elever fra Nordland fylke, men elever fra andre fylker kan tas inn hvis det er ledig plass.

En allsidig utdanning
Utdanningsprogrammet har som formål å gi ungdom med interesse for friluftsliv en allsidig utdanning med mulighet for å dyktiggjøre seg i valgte aktiviteter. Studiet gir grunnlag for å veilede andre i friluftsliv eller bruke friluftsliv i mange ulike yrkessammenhenger som elevene kvalifiserer seg til gjennom videre utdanning og praksis.

Sist endret 10.11.2016 11:19

Studieleder Friluftslivsfag