Helse- og oppvekstfag Vg1

Har du lyst til å arbeide innenfor helse, oppvekst og sosialfagsektoren? Ønsker du å jobbe med mennesker i forskjellige aldersgrupper og i ulike livssituasjoner? Da kan helse- og oppvekstfag være en studieretning for deg.

På Knut Hamsun Vgs avdeling Oppeid tilbyr vi Helse - og oppvekstfag Vg1.

Utdanningsløp Vg1

Studieløpet er en kombinasjon av programfag og fellesfag hvor du som elev vil tilegne deg kunnskap gjennom teori og praksis.
I programfagene på helse – og oppvekstfag vil du lære å gi omsorg, pleie, veiledning og støtte til mennesker i ulike aldre med ulike hjelpebehov. Du vil også lære grunnleggende kunnskaper om kroppens funksjoner og oppbygging, sosialfag, kommunikasjon, forebyggende helsearbeid, kostlære, hygiene, førstehjelp.

Første året på helse – og oppvekstfag vil du ha følgende programfag:

• Helsefremmende arbeid
  • Kommunikasjon og samhandling
  • Yrkesutøvelse
  • Yrkesfaglig fordypning. I dette faget får du arbeidsutplassering i en bedrift innenfor helsefaget 6 timer i uken gjennom hele skoleåret. Dette kan være skole, barnehage, sykehjem, bosenter etc.

Første året på helse – og oppvekstfag har du fellesfag fordelt på:

• Norsk
  • Engelsk
  • Matematikk
  • Naturfag
  • Kroppsøving

Etter endt studie på Vg1 kan du gå videre på en rekke studieløp:

• Ambulansefag
  • Barne – og ungdomsarbeiderfag
  • Fotterapi og ortopediteknikk
  • Helsearbeiderfag
  • Hudpleie
  • Ikt – servicefag
  • Tannhelsesekretær
  • Helsesekretær
  • Apotektekniker
  • Portør

Etter Vg2 kan du ta påbygging til generell studiekompetanse som gir deg muligheten til å gå videre på høyere utdanning.

For å se en nærmere oversikt over hvilke studier som bygger på Vg1 helse – og oppvekstfag kan du gå inn på vilbli.no

Publisert av Renée Sabine Pedersen. Sist endret 12.10.2016 13:25